https://homeofess.com/se/pub_docs/files/Vanligafrågor/pigalle-bar-amuse-slides_0003_Lager-8.jpeg

Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor


Du är varmt välkommen att kontakta Home of ESS vid frågor, beställningar eller för tips & råd om val av produkter. Du kan också läsa om våra köpvillkor för fler svar. Nedan finner du frågor och svar på våra vanligaste frågor.

Kontakt och öppettider

Vad är era öppettider?

Kundservice är öppet mellan 09:00-17:00 måndag - fredag. Röda dagar och helgdagar stängt. Ring: 0775 - 55 35 55 eller maila: helpme@homeofess.com

Vem kontaktar jag för ett samarbete?

Du är välkommen att maila din förfrågan till: collabs@homeofess.comFrakt och leverans

När får jag min vara?

Den aktuella leveranstiden finns angiven för varje produkt på vår hemsida och visas också i kassan. När du lagt din order får du ett preliminärt leveransdatum i orderbekräftelsen tillsammans med spårningslänk för transporten. Leveranstiden på transporten beror på vilka varor du handlat samt var du bor. Vill du spåra din leverans hittar du mer information på leverans & retur.

Hur fungerar frakten från er?

Vid köp av mindre försändelser som väger under 20 kg så levereras dessa till närmsta utlämningsställe (Service Point). Om du angivit ett mobilnummer så skickas aviseringen som ett sms. Vid större försändelser i form av möbler så kommer du att bli kontaktad av transportören för att bestämma tidpunkt för leverans.

Vad kostar frakten?

Order med ett ordervärde som understiger 499 kr debiteras 69kr i fraktkostnad. Vill du ha hemleverans av mindre försändelser så tillkommer en kostnad på 100kr.

Större försändelser levereras direkt hem till dig till tomtgräns eller trappuppgångsdörr, förutsatt att lastbil kan ta sig dit. Har du valt inbärning tillkommer en kostnad på 700kr.

Kan min order komma i flera försändelser?

Om du beställer varor med olika lång leveranstid vid samma köptillfälle kommer detta att levereras i separata försändelser. Du kommer då att få leveransbesked för varje skickad försändelse.

Vilka länder levererar ni till?

Vi skickar för nuvarande till: Sverige, Danmark och Norge.

Kan jag spåra mitt paket?

När varan är klar för utleverans från vårt lager kommer du få leveransbesked via e-post. I leveransaviseringen kommer du hitta en spårningslänk så att du kan följa transporten. 

Vill du spåra din leverans? Besök Se information om leverans och retur här. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss omgående så att vi kan undersöka varför leveransen dröjer.  Du kan också kontakta Kundservice så att vi kan hjälpa dig att spåra varan. 

Jag har glömt hämta ut min levererade vara?

Om paketet mot förmodan ej hämtas ut så förbehåller sig Home of ESS rätten att debitera kunden en avgift motsvarande returfrakten, expeditionsavgift och faktisk hanteringskostnad. Vi debiterar 100kr för ej uthämtade varor. Om du inte har möjlighet att ta emot en leverans eller avhämta din vara ber vi dig att kontakta oss snarast möjligt. 

Vilka transportörer samarbetar ni med?

Vi har valt transportörer som ska stå för god kvalitet vid leverans. För närvarande samarbetar vi med DHL, Postnord och Best. Vi erbjuder fraktfritt till utlämningsställe vid mindre försändelser och du kan välja att lägga till hemleverans mot en kostnad. Vid order av vissa större möbler så kan annan transportleverantör användas. I dessa fall kommer du bli kontaktad av vår Kundservice som ger dig information kring kommande leverans.


Min order

Hur gör jag en adressändring?

Du kan ändra din adress själv när du lägger din order. Om du behöver uppdatera adressen på redan lagd order så ber vi dig kontakta kundservice omgående. Vi kan hjälpa dig att uppdatera adressen så länge inte ordern har börjat förberedas för utleverans.

Var är min orderbekräftelse?

Vi skickar en orderbekräftelse per automatik till den e-postadress som är registrerad på ordern. Om du inte fått någon orderbekräftelse, kontrollera din skräppost. Hittar du inte din bekräftelse så är du välkommen att kontakt kundservice

Hur gör jag om min vara är fraktskadad?

Vi har valt transportörer som ska stå för god kvalitet vid leverans. Trots detta kan transportskador uppstå. Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos oss måste skadorna ha noterats på fraktbolagets fraktsedel i samband med kvittens. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage – kontakta vår kundservice så snart som möjligt.


Betalning och Återbetalning

Betalning

Vi samarbetar med Klarna gällande betalning. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du våra allmänna villkor. Vid fakturabetalning eller delbetalning kan Home of ESS eller dess samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Om du avbeställer varan eller av annan anledning frånträder avtalet, har vi rätt att ta ut en kostnad för ersättning för kostnader för frånträdandet av avtalet.

Återbetalning

Om du utnyttjar öppet köp eller ångerrätten och varan är konstaterad att vara i oförändrat skick, kommer vi att betala tillbaka varans värde med avdrag för returfraktkostnaden. Återbetalningen kommer att ske inom 14 arbetsdagar från det att vi godkänt återköpet.


Reklamation & Retur

Hur reklamerar jag min vara?

Vi vill att våra kunder ska vara 100% nöjda med sina köp. Om du får problem med en produkt kontakta oss på Home of ESS. Du har rätt att reklamera en vara inom tre år enligt konsumentsköpslagen. Spara alltid din orderbekräftelse. Reklamationen måste göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet. 

Vi har valt transportörer som ska stå för god kvalitet vid leverans. Trots detta kan transportskador uppstå. Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos oss måste skadorna ha noterats på fraktbolagets fraktsedel i samband med kvittens. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage – kontakta vår kundservice

Vid godkänd reklamation ersätts du för samtliga dina kostnader i anledning av reklamationen.

Kan jag byta ut en vara jag köpt mot en annan?

Svaret på den frågan är nej. Du behöver göra en retur för att därefter genomföra ett nytt köp. Ett tråkigt svar som förtjänar en förklaring.Vi jobbar med näthandel och våra vackra ting åker ibland långväga för att nå dig. Det är inte helt oproblematiskt – det vet vi. Därför försöker vi ta vårt ansvar på andra sätt, som förhoppningsvis kan kompensera lite för att vi då och då måste använda oss av lösningar som kan påverka miljön långsiktigt.

Vi tycker att du – precis som vi gör – ska välja din vara med omsorg och tänka igenom ditt köp innan den hamnar i varukorgen. Varor som är defekta byter vi givetvis. Kontakta gärna vår kundservice om du har fler frågor kring detta.

Hur gör jag om jag ångrar mitt köp?

Home of ESS har som målsättning att du ska bli helt nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Skulle du ångra dig följer vi svensk konsumentskyddslagstiftning, vilket ger dig 14 dagars ångerrätt.  Vid köp av en vara som är specialtillverkad, måttbeställd eller på annat sätt anpassad speciellt för dig så gäller inte ångerrätten. Det är viktigt att notera att en retur av bäddmadrasser, täcken och kuddar endast är giltig om produkternas originalförpackning inte har brutits upp. Detta är på grund av hygieniska anledningar samt allergier som kan orsakas av husdjur och liknande. 

I samband med en beställning av vara för vilken ångerrätt inte gäller får du tydlig information om detta. Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt.

Om du som kund vill ångra köpet ska du innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande via e-post till Home of ESS om ditt beslut att utöva ångerrätten. Du ansvarar för varans skick från det att du mottagit varan samt vid returfrakt. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar och skall returneras i sitt originalemballage. Om varan inte returneras i godtagbart skick har Home of ESS rätt att ta ut en kostnad för hantering av osäljbar produkt. Vid frågor kring returfrakten kan du kontakta vår kundservice.

Vi ber dig observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket. Vid icke uthämtade paket debiterar vi en avgift om 100 kr för paket som skickats inom Sverige.  


Retur

Jag vill returnera min vara - Hur gör jag?

Om du ska göra en retur, så behöver du följa punkterna nedan;
I ditt paket har du fått en returblankett och returfraktsedel. Om du mot förmodan inte har kvar returfraktsedeln kan du skriva ut en ny. Ladda ner ny retursedel.

  • 1. Vänligen skriv vilken order och vara som du vill returnera
  • 2. Fyll i informationen längre ner i dokumentet
  • 3. Packa dina varor väl i originalemballage
  • 4. Fäst retursedeln utanpå paketet som du fått, tillsammans med dina varor. Saknar du din retursedel, vänligen maila oss helpme@homeofess.com – så skickar vi en ny!
  • 5. Lämna in paketet till ditt närmsta ombud.

Vi kommer att betala tillbaka värdet av varan. Observera dock att vi har rätt att göra avdrag för eventuell värdeminskning. – läs mer om detta i våra köpvillkor - Vi erbjuder gratis returer på mindre paket som går via postombud. Vid större returer som kräver upphämtning kommer faktiskt fraktkostnad att tillkomma med upp till max 1000kr. När vi mottagit varan på vårt lager och den är i gott skick så kan vi börja återbetalningen.https://homeofess.com/se/pub_docs/files/GuestService/hoe-cat-guestserivce.jpg

Still need help?


Hittar du inte vad du letar efter?
Våra destinationer

https://homeofess.com/se/pub_docs/files/HomeofESSStandardStartsidaVideo/jacyz.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/ellery-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/strandbaden-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/fyri-logo-footer-new.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/ysb-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/villan-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/steam-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/pigalle-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/mjs-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/bellora-logo.png
https://homeofess.com/se/pub_docs/files/SiteContent/ml-logo.png
4.8/5 på Reco.se
Läs fler uppriktiga kundomdömen
reco